Att ge sig in i filmens värld och få koppla bort det verkliga livet för ett tag kan verkligen vara skönt. Men vissa filmer är faktiskt baserade på saker som hänt i verkliga livet. En ny film som kommer nu är baserad kring de personer som gjorde en dålig film för över tio år sedan.

3041392-concept-of-film-industry

Nu görs en film om en annan film, rapporterar Sydsvenskan. Det är nämligen bröderna James och Dave Franco som tillsammans kommer att medverka i ”The disaster artist” som handlar om skapandet av filmen som många beskriver som världens sämsta – ”The room”. ”The room” kom år 2003 och har alltså från många olika håll fått utmärkelsen att vara den sämsta filmen som gjorts. James Franco spelar huvudrollen i den nya filmen och kommer även att regissera filmen. Den här filmen blir bröderna Francos första samarbete på vita duken.

Filmer baserade på färdig historia

Att göra en film som är baserad på en annan film eller en bok är inte helt ovanligt. Detta har gjorts gång på gång sedan den första filmen spelades in. De flesta filmer som görs i dag är faktiskt gjorda på det här sättet, att man helt enkelt utgår från en story som redan är skriven och antingen tar den rakt av eller tar inspiration från den. Några filmer som nyligen gjort som är baserade på böcker eller andra filmer är Hunger Games, Cirkeln och Sju jävligt långa dagar. Läs mer. Men det finns även klassiska sådana här filmer som till exempel Gudfadern, The Shining och När lammen tystnar. Vill man se någon av dessa filmer är det bara att skaffa Plejmo eller någon annan tjänst där man kan hyra all världens film.

Verklighetsbaserade filmer

En annan typ av film som är väldigt vanligt är den verklighetsbaserade filmen. Den här filmen är helt enkelt baserad på något som har hänt i verkligheten, antingen historiskt eller i nutid. De här filmerna blir ofta extra gripande eftersom tittaren vet att allt som händer på filmen också hänt i verkligheten och inte bara är fiction. Ett exempel på en film som nyligen gjordes om ett ganska så kontroversiellt ämne är ”Zero dark thirty”, som man kan läsa om här. Den är nämligen baserad på jakten på Usama bin Ladin som ägde rum för ett par år sedan.