2931879-the-journeyÅr 2014 har verkligen kantats av förluster. Det är nästan som om begravning, efter begravning har avlöst varandra och tårarna har inte hunnit torka innan nästa stora personlighet lämnar jordelivet.

Att livet går vidare efter döden, det vet vi alla. Men under 2014 har vår värld förlorat många stora stjärnor som lämnat större avtryck i våra liv – kanske större ä vad vi från början anade. Tillexempel var detta året då vi förlorat både Brasse Brännström och Kim Anderzon vilka för Sverige varit två personer som nästa alla kan namnet på, så deras bortgångar har verkligen uppmärksammats. Till exempel var det flera olika tidningar som skrev om hur Kim Anderzon firat av livet med en hejdundrande fest med nära och kära (Källa). Och när Brasse gick bort var det nog vi 70- och 80-talister som sörjde allra mest. För vem kommer inte ihåg hur det var att växa upp med barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter?

Saknade filmstjärnor

Nog för att Sverige förlorat stora personligheter under 2014, så var vi inte det enda landet att gå i sorg. USA förlorade nämligen först Philip Seymour Hoffman, en stor skådespelare vars liv fick ett tragiskt slut ensam i hans lägenhet, vilket du kan läsa mer om här. Men någon som verkligen kommit att sörjas av människor är Robin Williams som förlorade sin kamp mot sina inre demoner och hittades livlös. För många var hans bortgång ett hugg rakt in i själen, för även han är en personlighet som förgyllt film efter film under sina 41 år i filmbranschen och det var få som verkligen ville tro på hans bortgång. Och det märktes i media. Men när skådespelarens obduktion publicerades försvann alla frågetecken och världen har fått sörja i fred – men vi vill helst minnas honom som den glada Anden i Aladdin, eller hur?