Det närmar sig den 14 februari. Och om du inte har full koll på vilken dag det är, kanske det var alldeles för längesen du ägnade tankarna åt romantik? Detta ros brev kärlekdatum är, som säkerligen många ändå är fullt medvetna om: Alla hjärtans dag. Och det här är ju en dag då vi ska hylla kärleken. Vi ska helst spendera dagen tillsammans med en partner; äta middag, gå på bio, få blommor, ge choklad. Det är en fin dag, faktiskt. Många är det som motsätter sig den och säger att denna dag endast tillkommit för att uppmana till konsumtion. Och nog finns det en sanning i det, men frågan är om  det spela någon roll? För vem blir inte glad av att få veta att hen betyder någonting?

Vanligt med sabotage

Tyvärr är det inte alla som klarar av att se andra lyckliga. De blir istället ilskna och gör vad de kan för att sabotera, om de själva inte har någon de älskar. Ni minns kanske vad som hände förra året? Tidningen Expressen rapporterade då om singlarnas sabotage mot Alla hjärtans dag. Hur de gick tillväga? De köpte varannan stol i de biosalonger som visade romantiska filmer, så att paren inte kunde sitta bredvid varandra. Och visst, det kan tyckas “bara vara en kul grej” men samtidigt – är det inte lite bittert? Om du är singel borde du istället nyttja denna dag för att få och ge kärlek, även om du inte har en fast partner. Men nog har du som singel en god vän? En förälder? Ett syskon? Kärlek går långt längre än till partners. Här är några idéer på vad du kan göra:

  • Strunta i rosorna, välj istället att skicka en kärlekshälsning på Godisboxen. Där finns det lite roligare alternativ som du dessutom kan skräddarsy till din vän eller vem du än vill skicka till.
  • Våga! Fråga dig själv: varför är jag singel? Kanske är det självvalt. Då borde det inte vara något problem att ändå njuta av Alla hjärtans dag. Och det är inte alls ovanligt att det under denna dag fester – för de som är singlar! Varför inte gå på en sådan?
  • Ignorera. Är du olyckligt singel? Då är det bara att ignorera dagen och låtsas som ingenting, det är inte så svårt. Eller gör som Desiree, som gick ut med i tinningen att hon söker en gentleman att fira dagen med.

Testa även vad du kan om denna dag av kärlek, i detta test från Dagens Nyheter.