Det blir allt viktigare att försöka få ihop sitt livspussel och kunna utnyttja sin fritid på bästa sätt. Därför har många nu börjat hitta flexibla sätt för att komma bort från vardagen och ett utav dem är att investera i en husbil.

1047721-camper-isolated-view

I och med att vi jobbar allt mer och har andra åtaganden, får vi mindre tid till att vara lediga och ha en fritid.

”Ett vanligt livspussel är att viljan att gå ner i arbetstid utan att karriären blir lidande. Få lyckas med detta och enligt Dagens Nyheter är det allt vanligare att svenskarnas fullspäckade arbetsveckor gör det svårare att slappna av på fritiden.” Läs mer.

Men att kunna slappna av på fritiden och ha en värdefull fritid, är superviktigt för ens välmående. Och för att kunna koppla bort från jobb och andra åtaganden, krävs att man skaffar en riktig hobby som tar mycket av ens tid. Detta verkar det som att många unga börjar göra, eftersom allt fler köper husbil och reser omkring i landet men även utomlands. Här kan man läsa om att det är husbilar i alla dess former som är populära. Man kan även läsa att säsongen för husbil inte längre är bara vår och sommar, utan många vill ha husbilen som färdmedel och bostad under andra tider på året också.

Stressade barnfamiljer köper

Antalet husbilar som rullar på de svenska vägarna har ökat med 30 procent de senaste åren och husbilsägarna kryper allt längre ner i åldrarna. Ofta köper stressade barnfamiljer en husbil för att få en flexiblare lösning. Man vill helt enkelt ha bilen färdigpackad hemma för att bara kunna dra iväg när fredagen kommer och kunna njuta mer av den fritid som man har.