För ett par veckor sedan släppte Apple sin nya mobiltelefon Iphone 7. Försäljningen har rullats ut i rekordmånga länder, man vad tycker egentligen användarna om den nya modellen?

4291434-iphone-on-human-hand

Apple har rullat ut den nya Iphone-modellen i rekordfart, skriver IDG. Vanligtvis brukar det nämligen vara så att vissa länder får vänta i flera månader på säljstart men nu har alltså Apple satsat. Den nya Iphone 7 fanns redan i den första omgången i 28 länder och bara ett par veckor efter lanseringen i dessa länder har man börjat sälja den i 30 länder till. Detta innebär alltså att telefonen säljs i 58 länder runt om i världen bara en kort stund efter att den börjat säljas i USA, där den alltid släpps först.

Ute i god tid

Varför Apple har valt den här strategin och inte gör som de gjort innan, framgår inte av artikeln. Men det var även så att de företag som säljer tillbehör till den nya modellen var ute i god tid och satsade hårt på försäljningen. Redan samma dag som Iphone 7 släpptes i Sverige kunde man nämligen köpa skal till den bland annat på phonelife.se/apple/iphone-7/skal. Och man har till och med varit ute i så god tid med den här försäljningen att man redan innan den nya mobilen släpptes kunde se hur skalen skulle se ut. Detta var alltså till och med innan Apple släppte utseendet på den nya modellen.

Inte tillräckligt olik

Men även om försäljningen har gått i rekordfart och verkar rulla på, har det varit delade åsikter om huruvida telefonen är bra eller inte. I Svenska Dagbladet kan man läsa att telefonen inte är tillräckligt olik sin föregångare Iphone 6S och att det egentligen är onödigt för Iphone 6-ägare att byta upp sig. För de personer som har äldre modeller kan däremot den nya telefonen vara en skön uppgradering.