Har du ofta gäster och tillställningar som ställer till det i kylen eller köket? Då kanske det är dags att skaffa vitvaror som passar till både dina behov och till köksinredningen. Cylinda har vad som krävs.

Tänk alltid efter när du köper nya vitvaror till köket då dessa ska följa med dig under lång tid framöver. Om du ofta får gäster är det viktigt att det ryms ordentligt med mat och dryck i vitvarorna och att lådor och förvaringsutrymmen är bra organiserade.

ny ugn i kökFestfixande vitvaror!

Vitvaror som passar till fest ska ha gott om förvaringsmöjligheter i form av hyllor, boxar och flaskhållare. De ska kunna ta emot stora fat som kanske har smörgåstårtor eller tunga livsmedel på sig. Med andra ord ska de vara välutrustade för olika ändamål och behov. Ett tips är att köpa kyl och frys med dubbeldörrar, samt en vinkyl. Vinkylen är dessutom en vacker inredningsdetalj och ger det där lilla lyxiga utseendet.

Den innovativa tekniken kan också väcka intresse för den matglade festfixaren. Idag finns vitvaror som kan skötas med hjälp av appar, Blutooth och den egna telefonen. Att vitvaran är hållbar och miljövänlig är en annan aspekt att ha i åtanke, samtidigt som strävan efter energieffektivitet alltid ligger i topp. En annan fråga att ställa sig är om kyl och frys ska vara en och samma vitvara och integrerade i varandra, eller om de ska vara separata. Tänk på att i värsta fall kan hela alltet braka ihop eller gå sönder om en propp skulle gå eller liknande. Då måste du köpa allt nytt istället för att bara införskaffa en av dem.

Ugn

Även när du skaffar dig en ny ugn bör du utvärdera dina behov först. Många väljer idag att avstå från den integrerade ugnen i spisen och istället köpa den separat och kanske ställa den i bättre arbetsläge. En integrerad ugn kräver att du böjer dig ned, vilket ibland kan vara krångligt. Du kan välja mellan flera olika typer av ugnar.

  • Varmluftsugn där luften kommer ovanifrån eller underifrån
  • Den traditionella ugnen med värme från ovan eller under
  • Ångugnen
  • Gasugn