Varje tillfälle ett par får att fira sin kärlek, borde verkligen firas. Ett sådant här tillfälle är bröllopsdagen och olika par firar på olika sätt. Varför inte uppvakta varandra, resa bort eller förnya bröllopslöftena.

548409-happy-senior-couple-2

I Metro kan man läsa om ett par som firade sin 60-åriga bröllopsdag genom att äta en bit av sin bröllopstårta, som alltså serverades år 1955. Tårtan bakades av brudens mamma och hon gjorde den två månader före bröllopet så att den skulle stå sig. En bagare kom sedan och dekorerade tårtan. Paret sparade det översta lagret av tårtan och varje år äter de en bit på sin bröllopsdag, efter att ha fuktat den lite med konjak. Enligt en boende i samma område som paret så kan de äta en bit varje år för att ”mörk frukttårta står sig”. Dessa år har ändå slitit en del på tårtan och paret säger att den är lite torr, men har inte på något sätt blivit äcklig. Tårtan förvaras i en kaffeburk i garderoben och tas fram nästa år igen.

Uppvakta din partner

Att äta en gammal tårta varje bröllopsdag kan tyckas lite extremt och det finns självklart andra sätt att fira dagen på. Exempelvis så kan man ju faktiskt köpa en ny tårta och fira bröllopsdagen med. Beställ tårta online från dintarta.se och uppvakta din partner på bröllopsdagen. Överhuvudtaget är det trevligt att på olika sätt uppvakta sin käresta på bröllopsdagen. I den här artikeln kan man läsa om kändisparet Eva Dahlgren och Efva Attling som firade sin 18:e bröllopsdag med att ge varandra en resa. De åkte till Antwerpen för att titta på diamanter.

Förnya löftena

Många väljer också att fira sin bröllopsdag genom att ha en ny vigsel. Det var precis vad det brittiska kungaparet drottning Elizabeth och prins Philip gjorde för några år sedan. Paret hade den nya vigseln på samma plats som de gifte sig för sextio år sedan, nämligen Westminister Abbey i London. Hela 2 000 gäster var inbjudna för att fira tillsammans med paret och under ceremonin läste barnbarnet prins William ett bibelord för paret. Läs mer.