Att bada är inte bara skönt och avslappnande. Det finns även en del hälsofördelar, samtidigt som det är ett ypperligt sätt att piffa upp relationen.

Frågan är om det finns något som är mer avslappnande än ett lagom varmt bad strax innan läggdags? Att krypa ner själv eller tillsammans med sin partner och låta det varma vattnet omfamna kroppen och mjuka upp musklerna efter dagens strapatser. Extra härligt är det om man är två, samtidigt som det också förbättrar såväl den fysiska som den psykiska hälsan märkbart.

hjärtan på träPiffa upp relationen med ett spabad och få bättre hälsa

Att hålla liv i en långvarig relation är inte alltid det lättaste. Ofta kommer vardagen i vägen och det är lätt att prioritera bort sin partner när såväl jobb som barn och sociala medier ständigt påkallar ens uppmärksamhet. Det finns dock ett underbart sätt att ge varandra närhet och uppmärksamhet samtidigt som kaloriförbränningen ökar, och det är inte vad du tror.

Att ta ett varmt spabad https://badspecialisten.se/kat/spabad/viskan-spa/ tillsammans, efter att barnen lagt sig, ger er en unik möjlighet att lägga undan telefonerna och enbart ägna er åt varandra. Såväl badet som den fysiska närheten kommer frigöra lyckohormoner och er stressnivå kommer sjunka, samtidigt som ni kommer komma varandra mycket närmare. I badet får ni tid åt att prata om saker som går bortom vardagens trista måsten eller att helt enkelt bara njuta av tystnaden och närheten tillsammans. Kanske kan ni också slå på lite romantisk musik, tända lite ljus och ta ett glas vin. Endast fantasin sätter gränser och er relation kommer att blomstra som aldrig förr.

Få bättre sömn med ett kvällsbad

Många lever stressiga liv och det är lätt att stressen följer med in i sovrummet när det är dags att lägga sig. Ett fantastiskt sätt att slappna av innan läggdags är att ta ett varmt bad med lite tända ljus och lugn musik. Att sova bra ger dessutom i likhet med själva badet en rad hälsofördelar.

Faktum är att bad ökar blodcirkulationen, mjukar upp muskler och, i samband med nyttiga oljor, förbättrar hyn. Detta utöver att det ger er den närhet som er relation behöver.