Namngivningsceremoni med superhjälte-tema
 

Många föräldrar vill göra något speciellt för sina barn när de ska få ett namn, och detta var precis vad familjen Hedentoft gjorde för sina två yngsta barn. I stället för att ordna ett traditionellt dop skapade de en namngivningsceremoni med hela familjen klädda i superhjältedräkter!

Vi har tidigare skrivit om drop in dop och presenter, något som såklart är väldigt fint att anordna för sitt barn. Tycker man dock att traditionellt dop inte riktigt är det man vill göra – så är namngivningsceremoni ett perfekt alternativ.

Heldag för familj och vänner

Familjen Hedentoft ville göra något speciellt för sina två yngsta när de skulle få sina namn och ordnade alltså en namngivningsceremoni, där hela familjen var klädd i egengjorda superhjältekostymer. Det blev ett minne för livet, där de under en hel dag umgicks med familj och vänner för att fira familjens två yngsta medlemmar. Både mamma Sophie och pappa André har ett stort filmintresse och för dem var det självklart att det skulle bli ett sådant tema. Själva ceremonin hölls i Bokskogen utanför Svedala, som också är samma plats där Sophie och André gifte sig. Platsen betyder alltså mycket för dem, och nu efter namngivningsceremonin ännu mer.

”Vi tycker att det blev mer personligt så här, och det är jätteroligt att spinna loss på ett tema. Det kanske tar lite mera tid, men det är definitivt värt det”, säger Sophie till Expressen.

Fakta namngivningsceremoni

Man kan ordna en namngivningsceremoni hur man vill och umgås med släkt och vänner på ett mer avslappnat sätt för göra det hela mer personligt än ett traditionellt dop. Vissa kommuner tillhandahåller namnsförättare som kan ge barnet sitt namn, men det fungerar lika bra att en vän eller släkting läser upp några ord.