Prinsessan Madeleine och hennes man Chris valde att slå på den stora människotrumman när det kommer till antalet personer framme vid altaret som ska få bli gudföräldrar. Hela sex stycken personer har blivit utvalda.

1535472-baby-s-handDet är i tidningen Expressen, men även många andra tidningar som man kan läsa att dopet för lille prins Nicolas blev ett dop med stora proportioner, i alla fall när det kommer till gudföräldrarna. Först var det tal om att man skulle hålla ett dop endast för närstående och att medierna inte skulle sända dopet i tv. Dock blev det ändring på det hela och det kan kännas lite som en revolt från Prinsessan Madeleins sida att då välja sex stycken gudföräldrar. Något som även storasyster Viktoria hade när Elinor döpter. För visst ska väl inte lillasyser vara sämre? Nu när Prins Philip och Sofia är gravida skulle det vara roligt om de beslöt sig för att ha sju gudföräldrar, för att strö salt i Madeleines sår?

Man har förut meddelat faddrarna under generalrepetitionerna, men nu kommer man alltså att lyfta upp vilka som blir faddrar i samband med dopet. Allt för att det ska bli lite mer mystik. Och visst ska det väl det? En får tänka att det bara är en gång som man döps och har man många som man vill ha sig nära som gudföräldrar till sitt barn gör man rätt i att slå på stora trumman. Kanske borde den vanliga borgare tänka till och göra samma sak? Inte för att man behöver döpas, utan det funkar självklart lika bra med en namngivningsceremoni och sedan fråga sina närmsta om de kan tänka sig att vara skyddsling åt den lille?

Ska du på ett dop snart och har lite funderingar kring doppresent, så frukta ej! Vi har i tidigare artikel skrivit om just det så kanske kan du läsa den texten, få lite inspiration och känna ett lugn komma över dig.