Att flytta ihop med kärleken är fantastiskt och spännande. Det är ett naturligt steg för många när relationen varat ett tag. Men för att vardagen ihop ska bli bra finns det några saker som är värda att tänka på.

Couple,Moving.,People,Use,A,Boxes.,Girl,In,A,WhiteAtt flytta ihop med din nya kärlek känns förmodligen helt fantastiskt och underbart men för att den känslan ska bestå är det bra om ni pratar om flytten och vad det innebär. När vardagen glimrar och det inte finns några orosmoln är det lätt hänt att glömma att prata om ekonomin och andra praktiska detaljer. När du flyttar ihop med din blivande sambo ska ni framför allt inte glömma att se över försäkringarna. Att ha en gemensam hemförsäkring som täcker både era gemensamma och enskilda tillhörigheter är viktigt om olyckan skulle vara framme. Du kanske redan har en hemförsäkring men det kan vara en bra idé att ha en gemensam. Om du vill teckna en ny hemförsäkring har Gofido en väldigt bra lösning för hemförsäkringar. Det är en försäkring som anpassas efter dig och vilka behov som finns i hushållet. Det kan stå dig dyrt att inte ha en hemförsäkring eller att vara felförsäkrad.

“Se till att hemförsäkringen täcker både dig och din partner från det att ni flyttar ihop.” Läs mer här

Prata om pengar

Det är även bra om du tar diskussionen om pengar och ekonomi. Det är en diskussion som kommer komma förr eller senare. Ett tips är att på förhand ha en plan för ekonomin. Oavsett hur lösningen ser ut är det bra att ha kommit fram till ett gemensamt beslut.