Ni har hittat drömboendet och allt är klart för inflyttning. Nu gäller det bara att överleva själva flytten. Att flytta som par kan vara stressigt och det i kombination med viljor som går isär leder ofta till konflikter. Det går dock att undvika de mest uppslitande konflikterna genom att ni i ett tidigt skede kommer överens om hur ni ska lösa det praktiska.

Det viktigaste att börja med är att bestämma vilka moment ni ska sköta själva och vilka ni vill ta hjälp med. Under själva flyttdagen är det bra att anlita en flyttfirma som https://tryggaflytt.se/ som sköter lastning och transport, men ni kan också anlita hjälp med packning och flyttstädning om det underlättar. Fundera på var de största slitningarna brukar uppstå i relationen. Är det till exempel i städningen även till vardags kan det vara bäst att ta hjälp med flyttstädningen.

Försök inte göra allt på en gång

Planerar ni att packa, flyttstäda och samtidigt renovera det nya hemmet? Gör i sådana fall hellre upp en mer långsiktig plan där ett moment i taget tacklas. Annars finns risk för bråk om en person får packa ensam medan den andra tapetserar samtliga väggar i det nya hemmet och båda känner att de inte får hjälp.

Packa strategiskt

flyttaOm ni inte tar hjälp med packningen är det viktigt att börja i tid. Packa gärna lite varje dag och börja med sådant ni kan vara utan fram till flytten. Det är viktigt att ni båda gör detta så att ingen behöver stresspacka den andres saker dagen innan flytten.

Planera hur ni ska packa för att vara redo för de första dagarna i det nya hemmet. Packa sänglinne, täcken och kuddar så att de är lättåtkomliga och förbered en separat resväska med personliga tillhörigheter som behövs för den första kvällen och morgonen. Förbered också gärna matlådor för de första dagarna så slipper ni tänka på (och bråka om) matlagning medan ni packar upp.

Bjud på flyttpizza

Första kvällen är det en bra idé att bjuda er själva, samt familj och vänner som hjälper till, på pizza och något gott att dricka. Det hjälper alla att varva ner och ger er en positiv start i det nya hemmet.