När ni har gift er är det traditionsenligt att tacka alla gäster på ett eller annat sätt. Både för att de kom på tillställningen och får gåvorna ni fick. Det finns flera olika sätt ni kan göra detta på, vilket du kan läsa mer om här.

Något som både kommer bli ihågkommet och sticka ut är personliga tackkort som riktar sig till varje enskild gäst. Det kräver lite mer jobb men blir ett roligt minne för de gäster som var på bröllopet.

Gör ett personligt tackkort till samtliga gäster

tackkort stående på bänkEtt tips är att göra ett personligt tackkort till varje gäst/par som kom till bröllopet. Här kan ni till exempel leka med färger och mönster för att göra korten ännu mer individuella. När du beställer kort på nätet kan du experimentera med allt från storlek till font och detaljer. Det kommer krävas lite mer tid än att göra ett massproducerat kort till alla men har ni ett mindre bröllop med ett 20-tal gäster är det absolut hanterbart. Skriv gärna en personlig hälsning som fokuserar på just den personen som mottar kortet.

Inkludera bröllopspresenterna som en del av tackhälsningen

Det normala är att du öppnar alla bröllopspresenter samtidigt som du har bröllopsfesten. Ett tips är att istället öppna alla presenter i efterhand enskilt. Då kan ni i tackbreven nämna presenten och förklara hur glada ni blev för den. Då blir det även en bekräftelse för gästen att presenten faktiskt uppmärksammades och inte försvann i ett presenthav. Glöm inte heller att tacka gästen för att denne kom och tog sin tid på er stora dag,

Gör vad som känns rätt för er

Precis som bröllopet ska kännas som er stil måste även tackkorten göra detsamma. Ta gärna till er av tipsen ovan men sätt er egen spinn på det. Det lyser igenom om ni har tagit någon annans idé. Lägg gärna lite av era personligheter i tackkorten. Om ni tycker det blir tråkigt att skicka ut traditionella tackkort kan ni istället spela in en rolig video som ni skickar till alla gäster, Idag går det spela in med de flesta mobiltelefoner.