Dags att fimpa cigaretten nu? Gör det tillsammans som ett par så kommer rökavvänjningen att gå mycket smidigare än om bara den ena partnern ger sig i kast med att försöka sluta – ni kommer klara av det tillsammans!

sluta-rokaAtt sluta röka är det flera som och har testat på, och den som någonsin försökt att fimpa vet hur svårt detta är att lyckas med. Så varför inte sluta tillsammans som par? På så vis kan ni stötta varandra och kommer märka av hur mycket lättare det hela blir när man är två och inte bara en som försöker lägga av. Men vilket är egentligen det bästa knepet för att bli rökfri? Alla har sina egna teorier kring detta, men en sak som tycks verka bättre än de flesta sätten är att byta ut den vanliga cigaretten mot ett substitut – och något som fler anser fungerar om man vill sluta röka är att testa att röka e-cigg istället för vanliga cigaretter. På så vis får man fortfarande vanan av rökningen, men slipper cigaretternas negativa påverkan på kroppen.

Andra bra sluta-röka-tips

Alla sätt är bra utom de dålig brukar man säga, men det stämmer inte riktigt när man vill sluta röka. Men visst finns knep man kan ta till. Något som till exempel UMO skriver är det absolut viktigaste är att man faktiskt vill sluta med cigaretterna om man vill lyckas. Så börja med att bestämma er och håll fast vid beslutet. Men för att göra det hela enklare kan ett gott råd vara att också ta hjälp från vården, det går nämligen att få professionell hjälp och vad tidningen Allas säger är det viktigaste är att ha stöd från sin omgivning – vilket ni två i en relation alltså är till varandra.

Kolla på denna video för att få fler tips och mer inspiration till att fimpa för gott: