Om man nyligen gift sig är det läge at börja fundera över hur man på bästa och mest personliga vis kan tacka de gäster som var med på tillställningen. Utan era nära och kära, det vill säga bröllopsgästerna, hade festen och firandet inte blivit detsamma. Glöm aldrig att de faktiskt kom för eran skull.

brudpar

Kanske är bröllopet inom snar framtid eller så har det redan varit, oavsett så är det läge att beställa tackkort online att skicka till gästerna. Enligt en artikel i Aftonbladet ska man skicka dessa till inbjudna närvarande gäster, regelrätt sker detta mellan en till två månader efter bröllopet. Det bästa är att ha med en bild från festen, gärna med er som gift er som motiv. Skriv för hand och skriv ungefär samma till alla gäster, men lägg gärna till något personligt också, tacka för den där skålen ni fick eller liknande. Om någon eller några av bröllopsgästerna gjort något alldeles extra, till exempel hjälp till mycket med bröllopsplanering, hållit i möhippa eller andra förberedelser är det viktigt att lägga till någon extra mening i deras tackkort för att visa uppskattning för allt de gjort för er. 

Kändisar som tackat för bröllopet

Lena Endre har på senaste uppmärksammats i media eftersom hon gift sig med sin kärlek, konstnären Martin Wikström. Bröllopsfesten sägs ha varit lyxig och den hölls på den Franska Rivieran i Cannes. Lena Endre ska snabbt efter bröllopet ha uttryckt sin glädje över tillställningen och äktenskapet i media, vilket i sig är ett slags tack. Några andra som tackade bröllopsgästerna och svenska folket i media är Prins Karl Philip och hans fru Prinsessan Sofia. De tackade med fina ord om kärlek, tillställningen, stödet och förberedelserna som nog många sent kommer att glömma. Gästerna säger att bröllopet ska ha varit väldigt roligt, proffsigt och framförallt vackert. Se nedan några höjdpunkter från Prins Karl Philip och Prinsessan Sofias bröllop: